IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT DE TORDERA AFRONTARÀ LA HISTÒRICA PROBLEMÀTICA DE LA QUALITAT DE L’AIGUA...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA AFRONTARÀ LA HISTÒRICA PROBLEMÀTICA DE LA QUALITAT DE L’AIGUA AL MUNICIPI A TRAVÉS DELS POUS DE CAPTACIÓ.

Aquests últims mesos, coincidint amb l’època d’estiu, bona part de la població torderenca ha tornat a mostrar el seu descontentament amb la qualitat de l’aigua de boca que arriba a les llars. Amb la calor, les captacions baixen i el manganès augmenta, ja que el consum també és més elevat i les pluges són escasses. En nombroses ocasions, l’aigua surt bruta i no es pot utilitzar ni per dutxar ni rentar. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, s’ha referit a aquest tema com una problemàtica històrica. Ha dit que hi ha tres solucions però, en aquests moments, només una és viable.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/09/alcalde-aigua-1.mp3|titles=alcalde aigua 1]

El mateix Garcia ha explicat en què consisteix aquesta actuació a través dels pous de captació.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/09/alcalde-aigua-2.mp3|titles=alcalde aigua 2]

L’Ajuntament espera que el problema pugui estar resolt de cara a l’estiu vinent o almenys que les obres de noves captacions estiguin ja en marxa. Aquesta solució és la més fàcil a curt termini i en temps de crisi, encara que el més adient seria poder fer una planta potabilitzadora o la connexió amb la xarxa d’aigües Ter-Llobregat.

ÚLTIMES NOTÍCIES