IniciNoticiesCulturaTORDERA RECUPERA LA TRADICIONAL BAIXADA DE CARRETONS PER AQUESTA FESTA MAJOR 2011.

TORDERA RECUPERA LA TRADICIONAL BAIXADA DE CARRETONS PER AQUESTA FESTA MAJOR 2011.

Després de molts anys sense la baixada de carretons a Tordera, enguany la tornarem a tenir. Serà el dissabte, 27 d’agost, a les 5 de la tarda, en el marc de la Festa Major de Sant Bartomeu 2011 i organitzada pel Grup Excursionista Miralles i les JERC de Tordera. L’organització de la baixada de carretons ha obert un grup al Facebook amb el nom de “Baixada de carretons Tordera” on es poden consultar les bases de participació i els requisits per a la construcció del carretó. Un dels organitzadors, en Met Pagès, ens parla de la iniciativa de recuperar la baixada de carretons a Tordera.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/08/baixada-carretons1.mp3|titles=baixada carretons]

Tradicionalment, la baixada de carretons es feia al Camí Ral, però aquest any que es torna a recuperar tindrà un nou emplaçament. Met Pàges explica el recorregut i on es poden fer les inscripcions.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/08/baixada-carretons-2.mp3|titles=baixada carretons 2]

La baixada de carretons no és una cursa ni tampoc una competició, sinó una manera de passar-ho bé i fer espectacle. Hi podrà participar tothom, individualment o per grups i les inscripcions es poden fer des d’avui i fins el dia 25 d’agost a través del formulari d’inscripció que trobareu al blog baixadacarretonstordera.blogspot.com i a la pàgina del Facebook. Els menors d’edat s’han d’inscriure al Casal de Joves amb l’autorització d’un adult, mentre que els majors de 18 anys ho poden fer a través del correu electrònic baixadadecarretons@gmail.com. Recordem que les bases per participar a la baixada de carretons de la festa major estan penjades al grup del Facebook “Baixada de carretons Tordera”.