IniciNoticiesSalutEL SERVEI D’AMBULÀNCIES COMENÇA UNA VAGA DE QUATRE DIES CONTRA LES RETALLADES...

EL SERVEI D’AMBULÀNCIES COMENÇA UNA VAGA DE QUATRE DIES CONTRA LES RETALLADES DEL GOVERN. EN LA PRIMERA JORNADA D’AQUEST DIMARTS, LA VAGA A TORDERA VA TENIR UN SEGUIMENT DE PROP DEL 60%.

El servei d’ambulàncies ha començat aquest dimarts una vaga de quatre dies contra les retallades del govern. Els sindicats protesten fins divendres contra la reducció de 935 hores diàries de cobertura d’ambulàncies a tot Catalunya. Alerten que això comportarà un augment del temps de resposta, que serà d’entre 20 i 50 minuts i per tant, disminuirà la qualitat del servei. A més, aquestes retallades també comportaran una reducció de personal i l’empitjorament de les condicions laborals. Segons els sindicats, en el primer dia de protestes la vaga va tenir un seguiment d’un 70% de mitjana a tot Catalunya. A Tordera va ser de prop del 60%. Així ho explica el Delegat Sindical de Premsa, Jordi Bananci.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/07/vaga-ambulancies-1.mp3|titles=vaga ambulancies 1]

Aquesta vaga afecta a totes les empreses de transport sanitari que tenen contracte amb Cat Salut i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que és qui fa la gestió de totes les emergències mèdiques a Catalunya. Jordi Bananci ha recordat quins serveis queden més afectats per les retallades.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/07/vaga-ambulancies-2.mp3|titles=vaga ambulancies 2]

El Delegat Sindical de Premsa també ha volgut remarcar que les empreses no estan respectant els serveis mínims i que estan tenint alguns problemes amb els piquets informatius.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/07/vaga-ambulancies-3.mp3|titles=vaga ambulancies 3]

L’aturada no afectarà els serveis d’urgència ni el transport dels malalts que han de fer diàlisi o sotmetre’s a tractaments oncològics, perquè en aquest cas els serveis mínims són del 100%.

La vaga està convocada fins divendres, però si no s’acosten posicions amb el departament, els sindicats amenacen amb una aturada indefinida a partir del mes d’agost.

ÚLTIMES NOTÍCIES