IniciNoticiesMedi ambientEL PARC DEL MONTNEGRE I EL CORREDOR RECUPERA LA SEVA DIVERSITAT BIOLÒGICA...

EL PARC DEL MONTNEGRE I EL CORREDOR RECUPERA LA SEVA DIVERSITAT BIOLÒGICA AL SEU PAS PELS MUNICIPIS DE SANT CELONI, FOGARS DE LA SELVA I TORDERA.

El nord del Parc del Montnegre i el Corredor, dins dels municipis de Sant Celoni, Fogars de la Selva i Tordera , ha recuperat gran part de la seva diversitat biològica original gràcies a actuacions impulsades per la Diputació de Barcelona i l’obra social de “La Caixa”.

El projecte de restauració paisatgística ha suposat una inversió de 357.560 euros i ha permès recuperar espais oberts per a les pastures i minimitzar possibles incendis forestals i contractar 20 persones en risc d’exclusió social.

Les actuacions a les valls de Ramió, Fuirosos i Olzinelles, dins del Parc del Montnegre i el Corredor, han permès restaurar més de 10 quilòmetres de rieres i recuperar 15 hectàrees de pastures, millorar 40 hectàrees de bosc de ribera i restaurar 3 basses i fonts, a més de la millora de la senyalització, la construcció de miradors i punts d’aigua.

El director del parc, Antoni Bombí, ha destacat que el projecte ha permès aconseguir “la naturalització de l’espai”, canviant les espècies invasores per autòctones, també “recuperar espais per a l’agricultura i la ramaderia” i finalment ha permès “crear elements de defensa passiva contra els incendis”.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/06/Antoni-Bombi.mp3|titles=Antoni Bombi]

La diputació de Barcelona apunta que l’objectiu central de la restauració paisatgística i integral de l’entorn ha estat “restaurar el bosc de ribera, extraient plantacions d’arbres invasors, i recuperar espais de pastures”.

ÚLTIMES NOTÍCIES