IniciNoticiesEntitatsL’ASSOCIACIÓ SOLIDÀRIA MALGRAT AMB EL SAHARA PROMOUEN UNA NOVA CAMPANYA PER ACOLLIR...

L’ASSOCIACIÓ SOLIDÀRIA MALGRAT AMB EL SAHARA PROMOUEN UNA NOVA CAMPANYA PER ACOLLIR NENS SAHARAUÍS AQUEST ESTIU.

L’associació solidària Malgrat amb el Sàhara promouen un any més la campanya vacances en pau. Actualment coordina les colònies que es fan a set pobles de l’Alt Maresme: Malgrat, Tordera, Palafolls, Santa Susanna, Pineda, Calella i Sant Pol. Des d’Arenys de Mar, es coordina la resta de municipis de la zona. També es fan colònies a Blanes, i Lloret, entre d’altres municipis catalans.

En aquests moments es fa la campanya informativa per a trobar famílies acollidores. Els infants sahrauís arriben a Catalunya a principis de juliol, i marxen a finals d’agost. Escoltem Josep Gelpí, portaveu de l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/05/sahara-1.mp3|titles=sahara 1]

Durant la seva estada a Catalunya, els infants passen revisions mèdiques per comprovar la seva visió i l’estat de la seva dentadura, i si s’ha d’actuar, s’aprofiten les colònies, per fer-ho. Quan tornen a casa, viuen en ple desert, en condicions extremes de temperatures i amb molt pocs serveis. Els que més sorprèn i agrada als joves visitants, és l’abundància d’aigua de casa nostra. Josep Gelpí explica quines son les perspectives de nens aquest estiu a la zona.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/05/sahara-2.mp3|titles=sahara 2]

Per a més informació es pot contactar amb el correu electrònic josepgelpisahara@hotmail.com o trucar al telèfon 666.56.82.22.

ÚLTIMES NOTÍCIES