IniciNoticiesPolíticaUN DE CADA QUATRE TORDERENCS CONSULTATS PER RÀDIO TORDERA ENCARA NO SAP...

UN DE CADA QUATRE TORDERENCS CONSULTATS PER RÀDIO TORDERA ENCARA NO SAP A QUI VOTARÀ EN LES PROPERES ELECCIONS MUNICIPALS. CIU CONSOLIDARIA LA MAJORIA ABSOLUTA, EL PSC PERDRIA SUPORT ELECTORAL RESPECTE L’ANTERIOR MANDAT. ERC AUGMENTARIA REGIDOR I EL PARTIT POPULAR ENTRARIA AMB FORÇA A L’AJUNTAMENT.

Ràdio Tordera ha realitzat aquesta setmana el primer sondeig electoral de cara als comicis del proper 22 de maig. Segons els resultats, un de cada quatre dels enquestats encara no sap a quina força política escolliran pel govern de Tordera els propers quatre anys.


Si es confirmessin els resultats del sondeig fet per Ràdio Tordera, Convergència i Unió mantindria la majoria absoluta i augmentaria amb un regidor respecte l’anterior mandat i es quedaria amb 10 regidors. el PSC, tindria la davallada més significativa, segons l’enquesta de Ràdio Tordera i passaria a tenir 3 regidors, dos menys que en aquesta legislatura. ERC augmentaria representació a l’ajuntament amb dos regidors, augmentant els resultats de fa quatre anys. Finalment, el partit Popular entraria amb força a l’ajuntament amb l’assignació de dos regidors. L’enquesta realitzada per Ràdio Tordera es va dividir en les diferents zones del terme municipal. En total, s’han realitzat 461 enquestes que representen un 4% dels votants a Tordera. En aquest moments la dada més significativa és que el 25% de les persones consultades per aquesta emissora encara no sap a qui votarà el proper 22 de maig. CiU aconsegueix atraure el 36% de vots, els PSC 13%, ERC un 7% i el partit popular un 10%. Un 9% de les persones consultades no votaran a cap partit. En resum, si es confirmés el sondeig de Ràdio Tordera, CiU consolidaria la majoria absoluta. El PSC perdria suport de l’electorat respecte a fa 4 anys i ERC augmentaria representació municipal. El PP entraria a l’ajuntament amb 2 regidors.

La distribució dels regidors s’ha aplicat a través de la llei d’Hont, a partir de les enquestes recollides, sense tenir en compte els indecisos. En aquest sentit, el sondeig s’ha plantejat amb l’objectiu de conèixer les tendències de vot i no tant el nombre de regidors. El resultat del sondeig electoral es podrà consultar en detall, a partir d’avui, a través de la pàgina web de l’emissora clicant aquí.

ÚLTIMES NOTÍCIES