IniciNoticiesSocietatRETARDS IMPORTANTS DE TRENS DE BARCELONA A L’ESTACIÓ DE TORDERA ARRAN DEL...

RETARDS IMPORTANTS DE TRENS DE BARCELONA A L’ESTACIÓ DE TORDERA ARRAN DEL XOC A L’ESTACIÓ DEL CLOT.

El xoc de dos trens en un túnel de Barcelona, a 200 metres de l’estació del Clot està afectant la circulació de trens a la linia R1 de Rodalies. Els trens de la línia del Maresme de Renfe Rodalies circulen desviats per Passeig de Gràcia. Per tant, entre el Clot i Sants els trens de la R-1 no paren a Plaça Catalunya ni tampoc a Arc del Triomf. A l’estació del Clot sí que hi ha servei, els trens s’aturen a les vies de la línia R-2 de Rodalies. Per minimitzar els efectes, Renfe també ha reduït la freqüència de trens de la línia del Maresme. Ara en circulen dos per hora i sentit. La resta de línies de Renfe no estan afectades. L’accident ha passat al voltant de les 10:00 h, quan el tren de la línia R1 circulava en direcció a Mataró, amb una setantena de passatgers, i ha xocat amb un tren hotel, que anava buit, al túnel que uneix les estacions d’Arc del Triomf i la del Clot. A conseqüència del xoc, els dos trens han descarrilat. La coordinadora territorial de Barcelona del SEM, Isabel Figueres, analitza les ferides que han patit els passatgers dels trens afectats.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/04/tren-serveis-medics.mp3|titles=tren serveis medics]

Divuit persones han resultat ferides en l’accident, totes de caràcter lleu, de les quals 16 han hagut de ser ateses en centres hospitalaris. Un portaveu dels bombers detalla les circumstàncies del xoc dels dos trens a prop de l’estació del Clot-Aragó.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/04/tren-bombers.mp3|titles=tren bombers]

Els tècnics de Renfe comencen a fer la primera avaluació per determinar-ne les causes de l’accident. Malgrat que la companyia encara no es pronuncia en cap sentit, l’ACN ha pogut saber que el fet podria estar relacionat amb un error en el canvi d’agulles.

ÚLTIMES NOTÍCIES