IniciNoticiesCulturaMÉS DE 250 ALUMNES DE CICLE MITJÀ DE PRIMÀRIA DE CINC ESCOLES...

MÉS DE 250 ALUMNES DE CICLE MITJÀ DE PRIMÀRIA DE CINC ESCOLES DE TORDERA DONARAN EL TRET DE SORTIDA ALS ACTES PREVIS DE LA MIRADA DEL POETA AMB LA CANTATA D’ES PUJOL DE JOAN MARGARIT.

L’ajuntament de Tordera, la biblioteca, el Casal de Joves i el Teatre Clavé preparen per el últim cap de setmana de maig una festa poètica a partir de l’obra del poeta Joan Margarit. Aquesta setmana, el projecte de La Mirada del poeta dóna el tret de sortida. En concret, serà la tarda del dissabte 30 d’abril amb una cantata que aplegarà els alumnes de 3r i 4t de primària de cinc escoles del municipi: Sant Josep, Brianxa, Ignasi Iglesias, La Roureda i Hortsavinyà, als quals s’hi sumarà la participació d’alguns alumnes de l’escola de música del Teatre Clavé.

La Cantata es basa en el poema Es Pujol de Joan Margarit, publicat al llibre Càlcul d’estructures (Proa, 2005). Precisament, el poeta i els poemes de Càlcul d’estructures són els protagonistes de la segona edició de La Mirada del poeta, que per primera vegada incorpora actes previs, com la Cantata d’Es Pujol. La torderenca Laia Encinas ha estat l’encarregada d’escriure la lletra dels quatre poemes que estructuren la Cantata, mentre que en Paul Perera, professor de l’escola de música del Teatre Clavé, n’ha compost la música. Escoltem el director del teatre clavé, Josep Navarro.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/04/navarro-cantata.mp3|titles=navarro cantata]

La Cantata no és un projecte nou. Té de novetat el text en què s’inspira, els temes que l’estructuren i els alumnes participants. Però és una iniciativa que s’ha volgut recuperar després de prop de tres anys sense dur-se a terme. La Cantata d’Es Pujol tindrà una durada aproximada de 30 minuts i es farà a la Sala Gran del Teatre Clavé en dues funcions: una a les 6 amb la participació dels alumnes de les escoles Ignasi Iglesias, Sant Josep i Hortsavinyà; i l’altra, a les 7 amb els alumnes de La Roureda i Brianxa. L’accés a la sala com a públic està reservat a familiars i membres de la comunitat educativa que disposin d’entrada. Per més informació sobre les activitats previstes podeu accedir a la pàgina www.lamiradadelpoeta.cat

ÚLTIMES NOTÍCIES