IniciNoticiesCulturaES PRESENTA EL DARRER DOCUMENTAL PER LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA...

ES PRESENTA EL DARRER DOCUMENTAL PER LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA LOCAL, CENTRAT EN LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA

La Regidoria de Cultura va presentar divendres a la tarda, al Teatre Clavé, el tercer i últim documental inclòs a la col·lecció “Una mirada al passat”, de recuperació de la memòria històrica local. El document que va tancar la trilogia es titula “Una memòria silenciada” i tracta el procés i la repercussió de la Guerra Civil a Tordera explicada a través del testimoni de diversos torderencs que van viure aquell període de la història. El regidor de cultura, Josep Llorens, ha parlat de la dificultat de ser imparcial a l’hora d’elaborar un treball d’aquestes característiques.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/03/memoria-llorens.mp3|titles=memoria llorens]

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, ha destacat que, per fi, s’ha satisfet la necessitat de recopilar i ordenar la memòria històrica local.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/03/memoria-alcalde.mp3|titles=memoria alcalde]

Els tres documentals de la col·lecció (l’últim a partir del 26 de març) es poden comprar a les llibreries de Tordera al preu de 3€.

El projecte de recuperació de la memòria històrica local “Una mirada al passat” es completarà definitivament amb la publicació del llibre que prepara el Cercle d’Història “Tordera en la memòria oral. Testimonis de la 2ª República i la Guerra Civil”, que es presentarà durant el mes d’abril.