IniciNoticiesMedi ambientEL PROGRAMA ESPAI TERRA DE TV3 OFEREIX AVUI UN REPORTATGE SOBRE EL...

EL PROGRAMA ESPAI TERRA DE TV3 OFEREIX AVUI UN REPORTATGE SOBRE EL PROJECTE PER LA RECUPERACIÓ DEL MARGE DRET DEL RIU TORDERA.

El projecte sostenible per la recuperació del marge dret del riu Tordera serà explicat avui al programa Espai Terra de TV3, presentat per Tomàs Molina. Les obres del projecte consistien en la col·locació de tres deflectors al marge dret del riu Tordera -a l’alçada del pàrquing del mercat- per ajudar a què en moments de crescudes el curs de l’aigua es desplaci cap al centre de la llera, afavorint la sedimentació de sorres al revers de les estructures i, com a conseqüència, minimitzar l’impacte de l’aigua en aquest sector. Així mateix propicia el desenvolupament de la vegetació i hàbitats fluvials un cop consolidats. Ens parlava sobre aquest projecte la membre d’EGAM, Eva Bravo.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/03/eva-bravo-1.mp3|titles=eva bravo 1]

Els treballs de bioenginyeria que s’han dut a terme, tal i com s’han concebut, són pioners a la resta de Catalunya i per aquest motiu són exportables a moltes poblacions de ribera de Catalunya i l’Estat  juntament amb altres actuacions realitzades que han suposat millores hidràuliques, ecològiques i paisatgístiques a La Tordera al pas pel nostre municipi. Recordem que avui el programa Espai Terra de TV3, a partir de dos quarts de 9 del vespre, oferirà un reportatge sobre aquest projecte.

ÚLTIMES NOTÍCIES