IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT DE TORDERA MODIFICA EL PLA GENERAL AL SECTOR DE FIBRACOLOR PER...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA MODIFICA EL PLA GENERAL AL SECTOR DE FIBRACOLOR PER ACOLLIR L’INVERSIÓ DE 190 MILIONS D’EUROS D’INDITEX.

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Tordera va donar ahir llum verda a l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana al sector de Fibracolor, un punt que es va retirar de l’ordre del dia del darrer Ple perquè s’havien de fer unes modificacions tècniques.

Aquest canvi urbanístic té l’objectiu d’ordenar els terrenys destinats a activitat industrial d’aquesta zona després de l’anunci d’inversió de 190 milions d’euros per part d’inditex a la planta que té al municipi, i que generarà mig miler de nous llocs de treball. Els terrenys implicats en la modificació urbanística comprenen l’antiga fàbrica Fibracolor, el centre logístic Inditex i el conjunt de carrers, camins i espais verds perifèrics. La regidora d’urbanisme, Rosa Salarichs explica el contingut de la modificació i el conveni urbanístic.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/03/pla-inditex-salarichs.mp3|titles=pla inditex salarichs]

El regidor d’ERC, Bernat Costas assegurava que l’implantació d’inditex és una oportunitat per Tordera. I calia acordar urbanísticament un pla d’actuació. Costas lamentava que finalment el projecte no inclogui un espai comercial.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/03/pla-inditex-erc.mp3|titles=pla inditex erc]

El Moviment Alternatiu Per Tordera van mostrar el seu suport a l’inversió d’inditex a Tordera. Tot i això van exposar diversos aspectes en contra de la proposta de modificació urbanística. Entre aquest, Josep Alsina va fer referència en el fet que el municipi perdrà zones publiques i d’equipaments, sense cap compensació a canvi.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/03/pla-inditex-mat.mp3|titles=pla inditex mat]

El partit socialista va exposar la voluntat que inditex faci l’inversió a Tordera, però que el poble no en surti perdent amb l’aprofitament mig. Escoltem el regidor Josep Romaguera.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/03/pla-inditex-psc.mp3|titles=pla inditex psc]

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia creu que han estat hàbils pel fet d’aconseguir aquesta inversió i que l’aprofitament econòmic de l’actuació, està dins el paràmetres establerts.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/03/pla-inditex-ciu.mp3|titles=pla inditex ciu]

Un cop aprovats la modificació del pla general i el conveni urbanístic, aquest estaran un mes en exposició pública per la presentació d’al·legacions. En aquest sector de Fibracolor Inditex preveu fer l’ampliació del complex logístic que actualment ja té a la població i que es va anunciar ara fa un mes. Aquesta ampliació suposarà una inversió de més de 190.000 milions d”euros fins al 2015 i la creació d’uns 700 llocs de feina entre directes i indirectes.

ÚLTIMES NOTÍCIES