IniciNoticiesMedi ambientEL GOVERN VOL BLINDAR ELS ALCALDES DAVANT DE PROCESSOS “INJUSTOS” PER ABOCAMENTS...

EL GOVERN VOL BLINDAR ELS ALCALDES DAVANT DE PROCESSOS “INJUSTOS” PER ABOCAMENTS EN RIUS. JOAN CARLES GARCIA ESTÀ ENTRE LA QUINZENA D’ALCALDES IMPUTATS.

El Govern de la Generalitat promourà un canvi en la legislació per tallar el degoteig d'”injustos” processos judicials contra alcaldes de diverses localitats catalanes per abocaments d’aigües residuals, perquè entén que els consistoris queden superats en la seva tasca d’evitar-los ja que no disposen dels recursos necessaris per construir-hi depuradores. El secretari de Sostenibilitat i Medi Ambient de la Generalitat, Josep Enric Llebot, ha assenyalat que és una “responsabilitat” de l’administració intentar frenar una dinàmica “trampa” que ha generat denúncies contra un mínim de 15 municipis de Tarragona i Barcelona, entre ells Tordera. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va aprovar el 2005 el pla de sanejament d’aigües residuals urbanes, que en substituïa un altre elaborat el 2002, que preveia la inversió de prop de 1.000 milions d’euros per aconseguir eliminar la contaminació per abocaments d’aigua domèstics a l’horitzó del 2014, si bé la crisi econòmica compromet part d’aquestes actuacions. Davant de la probabilitat que la Fiscalia de Medi Ambient continuï aplicant la llei i obrint-ne nous processos contra alcaldes, Llebot advoca per parlar amb l’esmentat organisme judicial “perquè entengui aquesta situació”.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/03/Llebot.mp3|titles=Llebot]

La Fiscalia de Medi Ambient ha obert fins avui processos contra els alcaldes tarragonins de Montbrió del Camp, Constantí i Tivissa, a més dels barcelonins de Sant Quirze del Vallès, Vacarisses, Lliçà de Munt, Dosrius, Sentmenat, Vallirana, Copons, Sant Pere de Ribes, Esparreguera, Oristà, Tordera i Sant Esteve Sesrovires. El fiscal demana 5 anys de presó a l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia Cañizares, per vessar aigües residuals, generades a la urbanització Terrabrava, al torrent de Les Roques Llises o de Terrabrava i des d’allà a la riera de la Vall Lloparda. El consell comarcal del Maresme, la federació de municipis de Catalunya, i diversos ajuntaments, entre ells el de Tordera, s’han manifestat en contra aquest procés.

ÚLTIMES NOTÍCIES