IniciNoticiesMedi ambientLES AGRUPACIONS DE DEFENSA FORESTAL DEL MARESME ALERTEN QUE HI HA MOLTA...

LES AGRUPACIONS DE DEFENSA FORESTAL DEL MARESME ALERTEN QUE HI HA MOLTA FEINA A FER DESPRÉS DE LA NEVADA DE FA UN ANY.

Ahir molts torderencs recordaven les conseqüències que van tenir les nevades de fa un any. Ara, les agrupacions de defensa forestal del Maresme alerten que gairebé un 70% de la superfície boscosa de la comarca encara segueix en mal estat. Durant aquests any després de les nevades, les ADF van ser les encarregades d’obrir la major part de pistes forestals amb una dedicació d’hores i materials. La segona acció va ser executada pels Plans d’Ocupació del Departament de Treball amb actuacions que van permetre restaurar els danys de les franges perimetrals i a les riera, eliminant la fusta que s’havia deixat en obrir camins i pistes estratègiques. Malgrat tot, el portaveu de les ADF al Maresme, Oriol Bassa, diu que encara queda molta feina a fer.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/03/adf-1.mp3|titles=adf 1]

A més també destaca, que les subvencions pels temporals al Maresme només ha estat d’un  9% del total.  Per tant, a hores d’ara, continuen havent-hi arbres caiguts  i el brancatge trencat als boscos particulars. Davant d’això, Oriol Bassa creu que s’haurà d’estar alerta pel que fa als incendis ja que hi ha un risc molt elevat per aquesta nova temporada.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/03/adf-2.mp3|titles=adf 2]

Bassa també ha criticat que hi ha previstes un seguit de retallades per part de la Generalitat, sobretot, amb el nombre d’efectius tant d’agents forestals com de Bombers.

ÚLTIMES NOTÍCIES