IniciNoticiesPolítica L'AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIO A FAVOR DE L'ACTUAL ELECCIÓ DEL...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIO A FAVOR DE L’ACTUAL ELECCIÓ DEL CONSELLERS COMARCALS AMB EL VOT CONTRARI DEL PSC.

L’ajuntament de Tordera, va debatre dijous passat, en el transcurs del ple extraordinari, una moció presentada per CiU, a favor d’un manifest que defensa l’actual elecció de consellers comarcals.
El Parlament de Catalunya té la intenció de revisar la Llei d’Organització Comarcal de Catalunya per establir un nou sistema d’elecció dels membres que composen els Consells Comarcals. Les propostes de modificació són totes elles amb la intenció d’afavorir la representativitat dels municipis amb més habitants per sobre els interessos dels petits municipis. L’actual Llei 6/1987, de 4 d’abril, preveu, per la designació de llocs als Consells Comarcals, un sistema proporcional d’elecció, en funció del nombre de vots i el nombre de regidors dels municipis que formen part de l’organització comarcal corresponen a cadascun d’ells.
La mocio presentada al ple extraordinari de l’ajuntament de Tordera, va ser rebutjada pel PSC a l’oposició. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va defensar l’actual sistema d’elecció, perquè creu que afavoreix als pobles petits.

La portaveu socialista, Conxita Rodriguez, va assegurar que la nova proposta d’elecció no perjudica a la ciutadania però si als interessos partidistes de CiU.

La mocio presentada per CiU, sobre el manifest a favor de l’actual elecció de consellers comarcals, va ser aprovada per la majoria absoluta nacionalista amb 8 vots a favor i el 4 en contra del PSC.

ÚLTIMES NOTÍCIES