Les altes temperatures obliguen a començar la collita del raïm vuit dies abans del que era habitual
La verema ha canviat de data a les vinyes de Tordera. A la finca Can Verdaguer, les tisores han començat a tallar el raïm aquest 3 de setembre, una data que reflecteix una alteració clara dels cicles tradicionals de la vinya a causa de l’escalfament global.
Segons en Joan viticultor de Can Verdaguer “Abans es tallava sempre molt més tard, a partir de l’11 de setembre, però ara amb aquestes calors s’avança molt”.
“el canvi climàtic està alterant el ritme natural de les vinyes”.
Afortunadament, la qualitat no ha patit. La collita d’aquest any presenta uns resultats excel·lents, segons confirma el viticultor. Les varietats de xarel·lo, per al vi blanc, i merlot, per al negre, s’han beneficiat d’unes condicions meteorològiques més favorables que les de la temporada anterior, quan els sobtats canvis de temps van afectar la producció.
“Ha anat força millor que l’any passat”
Aquest avanç de la verema, que també s’observa en altres vinyes de la zona, no és només una curiositat calendarial. Els viticultors de la comarca vigilen amb atenció aquests canvis, conscient que poden afectar les característiques del vi i obliguen a adaptar les pràctiques agrícoles tradicionals.