IniciNoticiesCulturaES PRESENTA EL SEGON DOCUMENTAL SOBRE LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE TORDERA AMB...

ES PRESENTA EL SEGON DOCUMENTAL SOBRE LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE TORDERA AMB UN GRAN ÈXIT DE PÚBLIC

La Regidoria de Cultura va presentar divendres a la tarda, al Teatre Clavé, el segon documental inclòs a la col·lecció “Una mirada al passat”, de recuperació de la memòria històrica local. En aquesta ocasió, el reportatge es titula “Tordera. El record d’un poble” i tracta l’evolució econòmica i social del municipi, des del món rural de finals del segle XIX fins a l’arribada de la indústria, a mitjans del segle XX. Aquest documental manté el mateix format que el primer, presentat a finals de l’any passat, de manera que combina imatges i fotografies amb la veu dels personatges que narren els fets que van viure o que, per proximitat, van conèixer. El regidor de cultura de l’Ajuntament de Tordera, Josep Llorens, es mostrava satisfet al sortir de la presentació i destacava que aquest documental és un reflex visual del pas del temps.

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, explica que aquests treballs són un document molt important per conèixer, recordar i preservar la història local. Garcia també destaca l’emoció amb què les persones que intervenen en aquest documental narren les seves històries.

Si aquest segon documental és un reflex de l’evolució del Tordera dels segles XIX i XX, quina ha de ser l’evolució del poble a l’actual segle XXI? Escoltem Joan Carles Garcia.

El segon DVD de la col·lecció “Una mirada al passat” es pot comprar des d’aquest passat dissabte a les llibreries de Tordera, per 3€.

El tercer i últim documental es presentarà durant el mes d’abril i tractarà la Guerra Civil. Juntament amb el documental, el Cercle d’Història també està preparant la publicació d’un llibre amb la mateixa temàtica.