IniciNoticiesMedi ambientEL CONSELL COMARCAL DEL MARESME APROVA UNA MOCIÓ DE SUPORT ALS ALCALDES...

EL CONSELL COMARCAL DEL MARESME APROVA UNA MOCIÓ DE SUPORT ALS ALCALDES DE TORDERA I DOSRIUS PER ELS PRESUMPTES ABOCAMENTS D’AIGÜES RESIDUALS.

El Ple del Consell Comarcal del Maresme ha aprovat una moció de suport als alcaldes de Tordera i Dosrius perquè consideren que han estat “injustament imputats” per la Fiscalia de Medi Ambient per abocaments d’aigües residuals urbanes. La moció presentada per totes les forces polítiques de la comarca –PSC, CiU, ERC, PP i ICV– demana que es retirin les imputacions i que s’arxivin les actuacions, o bé que “s’adrecin a qui té la competència i la capacitat efectiva”. Concretament, el text apunta que la depuració de les aigües urbanes, va ser assumida per l’Agència Catalana d’Aigua (ACA) a qui, segons assenyalen, tant l’ajuntament de Tordera com el de Dosrius van cedir els espais públics necessaris per a la construcció de les corresponents depuradores perquè els abocament puguin ser eliminats i les aigües tractades. En reiterades ocasions, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia ha defensat la seva actuació en aquest tema i ha criticat a l’ACA davant una obra que ells haurien d’assumir.

Davant d’això, els grups polítics amb representació al Consell Comarcal sol·liciten “amb tot el respecte institucional per les funcions i el treball de la Fiscalia de Medi Ambient, que es retirin les imputacions a títol personal als alcaldes i que s’arxivin les actuacions, o bé que s’adrecin a qui té la competència i la capacitat efectiva”. Segons el text, “cal que es considerin el conjunt de les normatives aplicables i l’abast de la problemàtica, que podria ser extrapolable a una majoria dels ajuntaments de Catalunya”.

ÚLTIMES NOTÍCIES