IniciNoticiesMedi ambientUN TERRATRÈMOL DE 3,6 GRAUS DE MAGNITUD A L’ESCALA DE RICHTER SACSEJA...

UN TERRATRÈMOL DE 3,6 GRAUS DE MAGNITUD A L’ESCALA DE RICHTER SACSEJA ALGUNES POBLACIONS DEL GIRONÈS, SELVA I ALT MARESME.

Un terratrèmol sacseja la Selva, el Maresme i el Gironès. Segons dades de l’Institut Geològic, es tractaria d’un sisme amb una magnitud de 3,6 graus a l’escala de Richter que s’ha produït a les 7.08 hores del matí d’aquest diumenge. El fet que el moviment sísmic hagi estat menor a un quilòmetre ha fet que es percebés amb més intensitat a les zones pròximes a l’epicentre, a Caldes de Malavella. A més, segons confirma l’Institut Geològic el terratrèmol ha estat percebut sense danys a les comarques de la Selva, el Maresme i el Gironès. En aquest sentit, molts veïns de Tordera van sentir tremolors dins casa seva, ensurt que no hauria passat d’ aquí. L’alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer explicava que alguns veïns haurien notat de manera molt intensa el sisme però també d’altres que, segurament perquè dormien, no s’han assabentat de res.

L’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, també ha notat els efectes del terratrèmol. 

L’últim terratrèmol que va tenir com a epicentre la comarca de la Selva es va produir el 10 de febrer de l’any 2009 amb una magnitud de 2,2 graus a l’escala de Richter.

ÚLTIMES NOTÍCIES