IniciNoticiesRegidoriesTORDERA DISPOSARÀ A PARTIR D’AVUI D’UN EQUIP D’AGENTS CÍVICS PER PROMOURE HÀBITS...

TORDERA DISPOSARÀ A PARTIR D’AVUI D’UN EQUIP D’AGENTS CÍVICS PER PROMOURE HÀBITS DE CIVISME I CONVIVÈNCIA A L’ESPAI PÚBLIC.

Un col·lectiu de 12 persones formarà part, a partir d’aquest dimecres 1 de desembre, de l’equip d’agents cívics de Tordera. Aquestes persones, que s’han contractat a través d’un Pla d’Ocupació amb una durada de 6 mesos, s’encarregaran d’informar i conscienciar la població sobre els hàbits cívics i higiènics especialment en l’espai públic i de manera secundària, en l’espai privat de les llars i les comunitats. El regidor de participació ciutadana, Josep Llorens explica d’on sorgeix la idea de promoure la figura de l’agent cívic.

Segons informen fonts municipals, els agents cívics actuaran en aquells àmbits de la vila on hi ha més presència ciutadana i/o especialment en els punts on es detectin actituds incíviques reiterades. Els objectius principals dels agents cívics passaran per sensibilitzar els ciutadans sobre la importància del civisme i per informar aquelles persones que no actuïn correctament de quin és el comportament adequat donant a conèixer les ordenances municipals, prioritàriament l’ordenança de civisme i convivència. Escoltem el regidor, Josep Llorens.

Els 12 agents, que treballaran al carrer, estaran localitzats en els espais públics com ara els parcs, els carrers, les places, els equipaments públics, les àrees comercials, els mercats, les fires, etc. Josep Llorens assegura que els agents actuaran a totes les zones de Tordera.

També puntualment realitzaran tasques de sensibilització i d’informació a les associacions, als comerços i a les escoles de la ciutat. Des de l’Ajuntament de Tordera es pretén que la figura de l’agent cívic es consideri com la d’un informador i no com la d’un agent controlador o sancionador. En els casos que sigui necessari, els agents podran alertar els cossos de seguretat ja que aquests són els qui tenen potestat per multar o identificar els infractors. 

ÚLTIMES NOTÍCIES