IniciNoticiesPolíticaCIU GUANYA LES ELECCIONS I ARTUR MAS SERÀ EL PRESIDENT DE LA...

CIU GUANYA LES ELECCIONS I ARTUR MAS SERÀ EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT. A TORDERA ELS RESULTATS REFLECTEIXEN LA MATEIXA TENDÈNCIA QUE LA RESTA DE CATALUNYA.

A la tercera ha anat la vençuda. CiU ha guanyat les eleccions per novena vegada i Artur Mas ho ha fet ja tres cops com a cap de cartell, aquesta vegada, com les anteriors, tant en escons com en vots i amb una major diferència sobre el PSC. Però, a diferència que fa quatre anys, el candidat convergent té assegurada la presidència de la Generalitat, perquè l’anomenat tripartit, no suma del PSC, ERC i ICV-EUiA, i perdria la majoria absoluta. Però aquesta no és l’única possibilitat de govern que ha sortit de l’aritmètica parlamentària. CiU i ERC sumen també majoria i podrien formar un govern nacionalista. CiU i PP també seria una possible proposta de govern. Però també hi ha la possibilitat, d’un gran pacte entre CiU i els socialistes. Tot i això, la clara victòria de CiU fa pensar que els nacionalistes governaran en solitari, durant els propers 4 anys. A Tordera, CiU va guanyar les eleccions autonòmiques. Ahir, poc més de la meitat dels ciutadans de Tordera majors de 18 anys, van anar a votar. Els resultats, en el nostre municipi van ser el següents:

  • CIU 2893 vots (47%)
  • PSC 964 vots (16%)
  • PP 637 vots (10%)
  • ERC 399 vots (6,5%)
  • INICIATIVA VERDS 253 vots (4,7%)
  • PLATAFORMA PER CATALUNYA 171 vots (3%)
  • SOLIDARITAT CATALANA 160 vots (3%)
  • CIUTADANS 129 vots (2,4%)

Les eleccions autonòmiques a Tordera, es van desenvolupar sense cap incidència i amb una participació del 52%, 2 punts superiors que fa quatre anys. En total van votar 6107 persones de les 11744 que tenien dret a fer-ho.

El membre de Solidaritat Catalana a Tordera, Bernat Sanjuan valorava positivament els resultats de partit, però lamentava la baixada independentista a Catalunya. 

El portaveu a Tordera d’ERC, Bernat Costas, es mostrava desolat amb els resultats d’ERC a Tordera i a Catalunya, on la força independentista ha perdut la meitat de vots, respecte a fa 4 anys.

Per contra, el portaveu del Partit Popular a Tordera, Xavier Martin estava ahir eufòric pels resultats i pel que el partit sigui la tercera força política a Tordera i Catalunya.

El regidor del PSC, Josep Romaguera acceptava la victòria de CiU en aquestes eleccions i destacava la davallada importants dels socialistes.

El regidor de CiU, Josep Llorens mostrava la seva alegria pels resultats obtinguts. 

Els partits polítics catalans, tenen a partir d’ara un mes per constituir el parlament i nomenar el president de la Generalitat.