IniciNoticiesSalutSalut preveu tardar una legislatura per aconseguir que els ciutadans rebin atenció...

Salut preveu tardar una legislatura per aconseguir que els ciutadans rebin atenció del CAP en 48 hores

El 67% dels ciutadans accedeix a l’atenció primària en menys de cinc dies a Catalunya, segons les darreres dades que té el Departament de Salut

La consellera de Salut, Olga Pané, preveu tardar una legislatura a aconseguir un dels objectius del govern de Salvador Illa, que els ciutadans puguin rebre una resposta assistencial, ja sigui presencial o telefònica, de l’atenció primària en 48 hores. El 67% dels ciutadans accedeix a l’atenció primària en menys de cinc dies a Catalunya, segons les darreres dades que té el Departament de Salut, que no disposa del percentatge dels qui n’obtenen una resposta en menys de dos dies. A més, la conselleria sospita que aquestes dades queden curtes perquè des dels centres solen registrar les trucades i sol·licituds de cita telemàtiques, però no dels qui hi van per demanar-la, i també cal tenir en compte que poden haver-hi moltes diferències entre CAP. Escoltem Olga Pané.

Pané

“hem de mirar d’organitzar-nos millor”

Sobre el desplegament de la llei de salut bucodental, ha concretat que les prestacions que volen garantir són les obturacions (empastaments) i endodòncies (matar el nervi). Primer volen arribar a persones amb discapacitat intel·lectual i d’extremitats superiors abans de finals d’any i no descarta concertar serveis amb clíniques dentals, sobretot quan l’espai del CAP sigui una limitació.

ÚLTIMES NOTÍCIES