IniciNoticiesEntitatsÒmnium Cultural Alt Maresme impulsa jornades de formació per combatre l’extrema dreta...

Òmnium Cultural Alt Maresme impulsa jornades de formació per combatre l’extrema dreta i promoure la identitat nacional

Les sessions, que es celebraran a Malgrat de Mar, Canet de Mar i Tordera, abordaran temes com l’antifeixisme, el patriarcat i la influència dels mitjans de comunicació en la radicalització.

Òmnium Cultural Alt Maresme ha posat en marxa tres jornades de formació de l’Escola Guillem Agulló, que tindran lloc als municipis de Malgrat de Mar, Canet de Mar i Tordera. Aquestes jornades s’emmarquen en un programa que té com a objectiu oferir a la ciutadania formació en àmbits com l’antifeixisme, la llengua, la identitat nacional i la construcció d’un futur més inclusiu. L’Escola busca analitzar el creixement de l’extrema dreta i compartir estratègies per combatre’l.

La primera jornada ja s’ha celebrat a Malgrat de Mar, sota el títol “De Milei a Abascal: l’extrema dreta contemporània”. La segona tindrà lloc a Canet de Mar el 18 d’octubre, amb el tema “La Reacció patriarcal”, mentre que la darrera sessió es farà a Tordera el 22 de novembre i abordarà el paper dels “Mitjans de comunicació i la radicalització”.

Aquestes activitats compten amb el suport de diverses entitats locals, com Jovent Republicà Maresme – Baix Besòs, JNC Maresme, Diables Ratpenats Infernals, Geganters de Malgrat de Mar, Mares Malabaristes, l’Associació Mandràgora, Dones pel Futur, Plataforma per la Llengua, Fent República, ANC Canet de Mar, La Peixera i l’Esplai el Garbell.

ÚLTIMES NOTÍCIES