IniciNoticiesPolíticaS’aprova una moció per recuperar el projecte de construcció d’una nova seu...

S’aprova una moció per recuperar el projecte de construcció d’una nova seu per l’escola d’educació especial l’Horitzó

La moció es va aprovar per unanimitat de tots els grups i venia proposada i aprovada també pel Consell Comarcal del Maresme.

El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir una moció, proposada i aprovada també pel ple del Consell Comarcal del Maresme que proposa recuperar el projecte de construcció d’una nova seu per a l’Escola Horitzó, actualment en uns terrenys de Pineda de Mar, que va quedar aturat arran de la crisi econòmica del 2008. La iniciativa compta amb la complicitat tant de l’escola com dels ajuntaments veïns, que hi han tingut un paper determinant.

La moció arriba després de constatar que “l’actual edifici de l’escola no reuneix les condicions adequades per atendre les necessitats específiques de l’alumnat”. Les instal·lacions estan en estat molt deteriorat: manca de clavegueram, finestres trencades, persianes fetes malbé, lavabos no adaptats i espais insuficients per a la mobilitat reduïda, són només algunes de les deficiències que dificulten l’educació i benestar dels alumnes, i en les que des dels ajuntaments de la zona i el Consell Comarcal es vol incidir, recuperant el projecte de nova seu.

A banda de la construcció d’una nova seu per a aquesta Escola d’Educació Especial (EEE), la moció reclama una nova ubicació accessible, que podria ser a Malgrat de Mar, municipi que ja s’ha ofert, en un terreny més proper al nucli urbà.

A Tordera, la moció es va presentar conjuntament pels grups d’ERC, En Comú Podem, Més Tordera, PSC i Junts. Els seus portaveus van defensar la necessitat d’una nova escola Horitzó amb la lectura del contingut de la moció. Escoltem Marta Paset d’ERC i Toñi Garcia del PSC conselleres comarcals.

ERC i PSC Horitzó

“l’equipament actual presenta moltes deficiències”

Malgrat no sumar-se en la presentació de la moció, el dos regidors de VOX també van votar favorablement. Escoltem Antonio Villodres de VOX.

VOX Horitzó

Mentre el nou centre no es fa realitat, el Consell Comarcal del Maresme demanarà al Departament d’Educació que actuï de forma immediata per resoldre els problemes estructurals de l’edifici actual. Aquestes mesures provisionals són imprescindibles per assegurar que els alumnes es puguin desenvolupar en un entorn més segur i adaptat a les seves necessitats.

L’escola Horitzó és una escola pública d’Educació Especial fundada al setembre de l’any 1976 com a centre privat i passant a centre públic a partir de l’any 1988. És un centre d’àmbit comarcal de l’Alt Maresme que està ubicat als afores de Pineda de mar, allunyat del nucli urbà. Això comporta que tots els alumnes siguin usuaris del transport i menjador escolar.  Segons Educació, l’escola acull 93 alumnes (d’entre 3 i 20 anys). Aquests alumnes estan matriculats per Resolució de la Delegació Territorial.

ÚLTIMES NOTÍCIES