10 restaurants de Tordera s’han adherit a les jornades gastronòmiques organitzades al voltant del fesol del ganxet, promogudes pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i que compten amb el suport de l’Ajuntament de Tordera. El regidor de promoció de la vila, Bernat Costas explica quin és l’objectiu d’ aquesta campanya.
El fesol del ganxet enguany ha assolit la Denominació d’Origen Protegida (DOP). Aquest llegum es cultiva al Maresme (especialment a la zona entre Malgrat i Tordera) i també a la zona del Vallès.
Alguns gastrònoms de prestigi l’han valorat com el millor fesol del món gràcies al seu gust suau, la gran cremositat i la poca percepció de la seva pell.
Les jornades gastronòmiques del fesol del ganxet tindran lloc del 15 de novembre al 31 de desembre. Durant aquest període, els restaurants de Tordera en promocionaran el seu consum a través de diferents plats amb aquest llegum com a ingredient principal.