IniciNoticiesEducacióOberta la convocatòria d’ajuts per adquirir material escolar per aquest nou curs

Oberta la convocatòria d’ajuts per adquirir material escolar per aquest nou curs

El termini estarà obert fins al 13 de setembre i el consistori ha incorporat novetats per agilitzar els tràmits

L’Ajuntament de Tordera ha obert la convocatòria d’ajuts per adquirir llibres, llicències digitals i material escolar pel curs 2024-2025. El termini estarà obert fins al 13 de setembre i el consistori ha incorporat algunes novetats per agilitzar els tràmits.

Es tracta d’un dels paquets d’ajudes que més demanda tenen entre els torderencs, sumat al de les beques menjador. Va adreçat des dels nens i nenes d’I3 fins als de 4t d’ESO que estiguin empadronats a Tordera. Abasta tot el material escolar que l’alumne necessiti i la convocatòria es podrà fer digitalment a través de la pàgina web del consistori o presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà amb cita prèvia o trucant al 93 764 37 17. La regidora d’Atenció Social, Toñi Garcia, exposa la diferència d’aquests ajuts respecte del val escolar i la motxilla econòmica.  

“Si s’ha rebut el val escolar també es pot demanar aquest ajut, però queden excloses les motxilles econòmiques”

Enguany, com a novetat, l’Ajuntament demana a les famílies que ho sol·licitin que posin en la mateixa convocatòria el número de compte propi o del centre educatiu perquè, en cas de ser resolta, es faci l’ingrés automàticament. Segons Garcia, tot plegat respon a la voluntat de minimitzar les bretxes econòmiques i socials.

En tots els supòsits, la documentació necessària serà la sol·licitud d’ajut econòmic per a l’adquisició de llibres, llicències digitals i material escolar. També es demanarà la declaració de la renda o un document que acrediti els ingressos de la unitat familiar. Si hi ha alguna classe de documentació addicional, com discapacitats, famílies nombroses, situacions de violència de gènere o infants en acolliment també caldrà presentar-la.

ÚLTIMES NOTÍCIES