IniciNoticiesSocietatTordera celebra Sant Bartomeu amb activitats durant tot el dia  

Tordera celebra Sant Bartomeu amb activitats durant tot el dia  

Sant Bartomeu engegarà motors al matí amb el Cos i acabarà a la matinada amb les barraques

Avui és Sant Bartomeu i, en clau Festa Major, això implica posar fil a l’agulla al cap de setmana més carregat d’activitats de totes les celebracions.

El matí, però, comença amb una de les novetats d’enguany, que són els canvis d’ubicacions i horaris. A diferència d’edicions anteriors, la Cursa del Cos es farà a les 10:00h, mentre que l’Ofici solemne es passa a les 12:00h. El regidor de Festes, Aniol Canals, afirma que les modificacions tenen l’objectiu de combatre la calor.

Aniol temperatures

“Tothom ha de ser conscient que hi ha temperatures elevades i una sequera”

Les inscripcions de la cursa es podran fer una hora abans a la plaça de la Concòrdia i el lliurament de premis serà a la plaça de Cal Ros. Un cop finalitzada l’entrega de les medalles i trofeus la Colla de Geganters i Grallers conduirà fins a l’església. L’Ofici solemne, per la seva part, se celebrarà a l’Església de Sant Esteve amb la coral de la parròquia.

A la tarda, a les 15:00h, al camp de tir municipal hi haurà el torneig de tir al plat. Més tard, a la piscina municipal, es farà el Parc Aquàtic. En un context de sequera i pocs ruixats, l’Ajuntament ha pogut habilitar una de les poques activitats d’aigua que permet la situació actual, ja que esdeveniments com el tobogan d’aigua enguany no es poden celebrar. El regidor de Festes assegura que tot i les limitacions han volgut continuar apostant per aquesta mena de propostes. 

Parc aquàtic

Es tracta d’una atracció per a totes les edats, però que ahir va tancar inscripcions.

A les 17:30h es farà el concert de tarda amb Montgrins, i a les 19:30h el XXIVè Cercatasques amb la xaranga Band the Marxa i la Colla de Diables. Les entrades estan totes esgotades. A les 20h, també a la pista de l’Amistat i amb Montgrins, es farà el concert de vespre.

A la nit, a les 22:30h, el mestre campaner Gil Vilarrasa farà els tocs de campana de forma manual amb corda i batall, substituint així els focs artificials, que no es poden fer per culpa del nivell 2 del Pla ALFA. Canals posa èmfasi en el fet que fa gairebé mig segle que no es toquen les campanes a mà.

Campanes

Amb relació al segon dia de barraques, hi haurà Wasa Corporation, la presentació jove del pubillatge, Dilema i La Cassette DJ’S, que ja van participar el juliol en el Festival Internacional “Nostalgia Lovers” de Casablanca (el Marroc).

ÚLTIMES NOTÍCIES