IniciNoticiesSalutTres projectes de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva...

Tres projectes de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva reben el segell de qualitat ITEMAS

A més, un també ha estat seleccionat per formar part del programa nacional de suport a la innovació de la Plataforma ITEMAS

Tres projectes de salut digital i gestió de processos de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han obtingut el segell de la qualitat ITEMAS. Aquesta distinció l’atorga la Plataforma ITEMAS, promoguda per l’Institut de Salut Carlos III, que vetlla perquè les iniciatives seleccionades es transfereixin de manera efectiva al sector productiu.

Aquests tres projectes han sigut desenvolupats pel Departament de Tecnologies de la Informació i les comunicacions, del Grup de Salut Digital i la Unitat d’Innovació de la Corporació. A banda del segell de qualitat, un dels tres programes, a més, ha estat seleccionat per formar part del programa nacional de suport a projectes d’innovació. L’objectiu d’aquest programa és accelerar l’arribada de projectes d’innovació en salut als pacients i li permetrà rebre assessorament extern per accelerar la seva transferència.

El projecte HTE-DPL 4.0 “Lipidòleg virtual” es tracta d’un sistema de suport en la presa de decisions amb capacitat de detecció automatitzada, que ajuda en la gestió i el tractament personalitzat de la hipercolesterolèmia familiar, i també està especialment desenvolupat per a pacients amb un alt risc vascular. Els investigadors principals d’aquest projecte són Alberto Zamora, Guillem Paluzie i Oscar Rivas. D’altra banda, les altres dues propostes guardonades són plataformes que faciliten la gestió de processos assistencials. D’una banda, la Plataforma Wapp, de gestió integral de processos quirúrgics, desenvolupada per Montse Vila, César Jaramillo i Juan García Vilches. L’altra, la Plataforma BC-Home, que permet que les experiències reportades pels mateixos pacients s’integrin a temps real, amb forma de dades, a les històries clíniques dels pacients que són visitats a domicili. Aquesta ha estat desenvolupada conjuntament pel Departament TIC de la CSMS i l’empresa Better Care. Els investigadors principals de la Corporació són Griselda Manzano, Esther Ferrer i Joan García-Vilches.

ÚLTIMES NOTÍCIES