IniciNoticiesPolíticaEl Consell Comarcal aprova el Protocol d’atenció a la infància i a...

El Consell Comarcal aprova el Protocol d’atenció a la infància i a l’adolescència en situació de maltractament al Maresme

El document estableix els principals indicadors de maltractament i desprotecció, determina circuits d’actuació i detalla tots els serveis implicats en aquest àmbit.

El Ple del Consell Comarcal, va aprovar per unanimitat el nou Protocol que guia les actuacions de prevenció i intervenció de tots els agents implicats en la defensa de la infància i l’adolescència que pateix situacions de maltractament a la comarca a partir de criteris d’actuació unificats davant de situacions de risc social.

Aquest protocol, que serà d’aplicació en tots els municipis maresmencs a excepció de Mataró que compta amb un protocol d’actuació propi, neix com a eina de la Xarxa d’Infància, Adolescència i Famílies (XIAF) del Maresme implementada el 2008 amb l’objectiu d’establir una coordinació entre els serveis per garantir la rapidesa i la precisió de les actuacions davant de possibles situacions de desemparament dels menors que requereixen una resposta urgent. En aquest sentit, la regidora d’Atenció Social a Tordera, Toñi García, assegurava que per fer front a aquesta xacra cal fer-la visible.

Toñi maltractament

“PERQUÈ EL MALTRACTAMENT ACABI SEMPRE S’HA DE FER CONSCIÈNCIA I MOSTRAR QUE SÍ QUE EXISTEIX”

El document estableix els principals indicadors de maltractament i desprotecció, determina circuits d’actuació i detalla tots els serveis implicats en aquest àmbit, des de l’educatiu i el social passant pel de salut i els de seguretat i justícia. D’aquesta manera es vol donar resposta a la nova realitat social amb nous models de família, migracions, noves exigències econòmiques i socials i canvis importants en el sistema econòmic i laboral.

ÚLTIMES NOTÍCIES