IniciNoticiesEntitatsEl Rebost de Tots també acusa la inflació i ja no podrà...

El Rebost de Tots també acusa la inflació i ja no podrà comprar oli d’oliva

A més, des de l’agost de l’any passat les xifres d’usuaris han baixat, i l’organització ho atribueix a la burocràcia que es demana

El Rebost de Tots de Tordera també ha patit la inflació de preus i l’encariment del cost de vida. Alguns productes alimentaris cada cop valen més diners i tots els sectors ho estan acusant. Un dels que més ha pujat ha estat l’oli d’oliva, i tot i que a partir de l’1 de juliol no tindrà IVA, el Rebost de Tots no pot mantenir-lo entre el seu estoc. Segons apunta el coordinador Manel Salvador, la compra d’aquest ja és inviable.

Rebost oli

“L’oli s’acaba i desgraciadament no en podem comprar més. És un article caríssim i no podem assumir aquesta despesa”

Per substituir-lo, el Rebost de Tots està comprant oli de gira-sol, tot i que reconeixen que no és comparable. Respecte a la resta de productes, gràcies a l’ajuda de la Unió Europea, l’Ajuntament i el Banc d’Aliments hi ha provisions per aguantar aquest any i el següent.

Ara per ara, l’organització està fent un centenar d’entregues mensuals, unes xifres que han baixat respecte d’anys anteriors. Sense anar més lluny, la mitjana anual del 2022 va ser de 150 entregues cada mes. Entre altres factors, des de la coordinació s’atribueix aquest fet a la creixent burocràcia que es demana.

Rebost usuaris

El Rebost de Tots de Tordera tancarà per vacances del 26 agost al 8 setembre. Mentrestant, continua repartint dimarts i dijous al Bonpreu, Mercadona, Consum i Aldi de Malgrat de Mar. En aquests supermercats recullen cada dia donacions que es proporcionen.

ÚLTIMES NOTÍCIES