IniciNoticiesRegidoriesTordera participa a la 1a trobada de municipis actius pel català

Tordera participa a la 1a trobada de municipis actius pel català

Des de Plataforma per la Llengua defensen que “la trobada ha de servir, sobretot, perquè els regidors coneguin bones pràctiques d’altres municipis i les puguin aplicar”.

La 1a trobada de municipis actius pel català es va celebrar el passat divendres al Campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. La iniciativa, impulsada per Plataforma per la Llengua, “volia ser un punt de trobada per compartir bones pràctiques en l’àmbit de la política lingüística municipal” i en la qual van destacar aspectes com la retolació dels comerços. Entre els ajuntaments presents hi havia el de Tordera, seguit del de Terrassa, Reus, Girona, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Vic i Tiana.

Pel que fa al nostre municipi, el regidor d’Educació, Cultura i Política lingüística, Pere Garcia, va fer la seva intervenció en el marc del panell dedicat a la normativa lingüística i altres eines de foment de la llengua, que servia per exposar exemples concrets de mesures que s’han pres al poble en favor de l’ús del català. Garcia va destacar que s’hauria d’actualitzar el Reglament d’ús de la llengua catalana (RULC) perquè, segons el regidor, “Tordera ha crescut molt en població els darrers anys, i la realitat ha canviat molt”.

Trobada català

“compromís públic per impulsar la llengua al municipi”

La jornada era dirigida a alcaldes, regidors i tècnics locals que tinguessin responsabilitats en matèries lingüístiques. De fet, la trobada va ser el primer gran acte d’ImpliCAT, una nova línia d’acció de Plataforma per la Llengua per impulsar la política lingüística dels ajuntaments. Des de l’organització defensen que “la trobada ha de servir, sobretot, perquè els regidors coneguin bones pràctiques d’altres municipis i les puguin aplicar”.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES