IniciNoticiesPolíticaTordera se suma a la defensa de la memòria d’Aurora Picornell

Tordera se suma a la defensa de la memòria d’Aurora Picornell

L’Ajuntament ha mostrat el seu rebuig per l’acció del president del Parlament Balear, Gabriel Le Senne, que va estripar una foto on apareixien víctimes del franquisme

Tordera s’ha sumat a la defensa de la memòria d’Aurora Picornell. Així ho va manifestar a través d’una moció en el darrer ple després que el president del Parlament Balear, Gabriel Le Senne, estripés una foto on apareixien víctimes del franquisme. L’Ajuntament va condemnar l’acte considerant-lo “una ofensa a la democràcia”. D’aquesta manera, la sessió plenària va servir també per rebutjar els atacs d’odi, exigir a les institucions de l’estat el compliment de la legislació en matèria de memòria democràtica i difondre la tasca de les entitats que treballen per mantenir la memòria.

Els quatre partits que van sumar-se a la proposta, Junts, ERC, PSC i En Comú Podem van llegir la moció de manera conjunta. Escoltem per ordre els regidors Marta Paset, Pere Garcia, Salvador Giralt i Toñi García.

Discurs Picornell

“És necessari implementar mesures efectives per prevenir la propagació de la ideologia de l’odi”

El regidor de VOX, Éric Pérez, va fugir d’estudi i lluny de condemnar els actes de Le Senne, va posar el cas al costat de l’atac a la diputada de VOX Rocío De Meer, que va patir fa quatre anys una agressió amb una pedra durant un acte convocat a Sestao (Biscaia).

Vox pedra

Un dels moments tensos del ple es va produir quan Pérez va recordar els actes dels republicans durant la Guerra Civil, arribant a titllar el president Lluís Companys d’“assassí”, motiu pel qual Elisabet Megias va haver-li de cridar l’atenció.

Vox Picornell

“També podem parlar dels més 8000 afusellats per ordre de l’assassí i tirà Lluís Companys”

El regidor de Més Tordera, Xavier Pla, va destacar que els errors han de servir a la població i la política per millorar.

Pla Picornell

La moció es va acabar aprovant amb 15 vots a favor (Junts, ERC, PSC, Més Tordera, En Comú Podem) i 2 en contra (VOX).

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES