IniciNoticiesCulturaTordera se suma a la celebració de la setmana internacional dels Arxius...

Tordera se suma a la celebració de la setmana internacional dels Arxius amb diverses activitats dissabte i diumenge

Dissabte es farà una jornada de portes obertes a l’arxiu històric i diumenge un passi d’audiovisuals i una xerrada sobre l’acadèmia Melva a Can Nel·lo

El dia 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius, un esdeveniment promogut pel Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA) que se celebra arreu del món. Els arxius catalans, entre ells l’arxiu municipal i històric de Tordera es sumen a aquesta iniciativa fent la Setmana Internacional dels Arxius amb una programació d’activitats per tots els públics. Sota el lema ‘Som present, som històries’ la setmana té l’objectiu és fer valdre el patrimoni documental i apropant-lo al gran públic. Mercè Torrelles és la responsable de l’arxiu històric.

Setmana arxius 1

“volem fer valdre el patrimoni documental”

Tordera disposa de dos gran dipòsits: l’arxiu municipal amb documentació administrativa i l’històric amb documentació més antiga. La Mercè Torrelles explica que dissabte 8 de juny de 9:00h a 13:00h es farà una jornada de Portes Obertes de l’arxiu històric.

Setmana arxius 2

Diumenge, 9 de Juny (dia internacional dels arxius) es faran diverses activitats de 10:00 a 19:00h a l’Antic Hospital de Pobres. Torrelles apunta que es podrà visitar una exposició de l’Acadèmia Melva i un passi continu d’audiovisuals història i patrimoni.

Setmana arxius 3

A més, a les 18:00h es farà la xerrada ‘L’Acadèmia Melva a Can Nel·lo’ a càrrec de Joan Torrent i Lluís Barrera. Serà una activitats gratuïta i que finalitzarà amb un piscolabis per a tots els assistents.

Setmana arxius 4

L’Arxiu Històric i Municipal fan una crida a participar dels actes i recorden que els arxius estan a la disposició de la ciutadania per acollir i salvaguardar tota la documentació torderenca d’interès.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES