IniciNoticiesMedi ambientEL CAP Tordera estalvia un 25% d’energia gràcies a les plaques fotovoltaiques

EL CAP Tordera estalvia un 25% d’energia gràcies a les plaques fotovoltaiques

Els CAP de Canet de Mar i Tordera van ser els primers adscrits a l’ICS Girona en disposar de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum d’electricitat.

En commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, que vol sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de tenir una actitud responsable amb els recursos naturals.

En aquest context, actualment ja hi ha 14 Centres d’Atenció Primària (CAP) gestionats per l’ICS Girona que disposen de plaques fotovoltaiques per a l’autogeneració elèctrica. Els CAP de Canet de Mar i Tordera van ser els primers adscrits a l’ICS Girona en disposar de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum d’electricitat. Tots dos centres van formar part de la primera fase del Pla, que va prosseguir durant el 2023 incorporant-se 11 CAP més de l’ICS a Girona dins de la segona fase.

En els CAP on ja s’han instal·lat plaques fotovoltaiques, s’ha pogut observar una disminució del consum d’energia procedent de la distribuïdora elèctrica. Amb dades recollides entre març i setembre de 2023 en 11 centres, l’estalvi mitjà es va situar en el 28% en comparació al mateix període de 2022. Segons el director del CAP Tordera, Leonardo Heredia el centre torderenc disposa de 74 plaques fotovoltaiques i que suposen un estalvi energètic d’entre el 20-25%.

Plaques CAP 1

“vam ser pioners en la instal·lació de plaques solars als CAPS”

El CAP Tordera també ha implementat altres mesures per reduir l’impacte mediambiental com la gestió del paper. Segons Leonardo Heredia, s’utilitza paper 100% reciclat i tenen actiu el sistema de citació via SMS per a les Consultes Externes i l’app La Meva Salut, cosa que també permet estalviar paper.

Plaques CAP 2

A més, els professionals del CAP utilitzen una tassa i ampolles d’aigua individualitzada per estalviar plàstic i es fan una gestió responsable dels residus sanitaris.

A nivell sanitari de Girona també s’han realitzat treballs consistents en substituir la il·luminació convencional per llums LED en diferents CAP, de manera que en finalitzar juny ja n’hi haurà sis amb aquest tipus d’il·luminació, molt més eficient pel que fa al consum elèctric. 

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES