IniciNoticiesPolíticaL’Ajuntament aprova una moció per fer més accessible la informació de les...

L’Ajuntament aprova una moció per fer més accessible la informació de les eleccions a les persones amb diversitat funcional

El punt proposat per Més Tordera reclamava trencar les barreres cognitives perquè els ciutadans puguin votar de la manera més còmoda

L’Ajuntament de Tordera va aprovar el passat dijous una moció per fer més accessible la informació de les eleccions a les persones amb diversitat funcional. El punt proposat per Més Tordera reclamava trencar les barreres cognitives perquè els ciutadans puguin votar de forma més còmoda. Algunes de les mesures que es prendran a partir de les següents eleccions generals, autonòmiques o municipals són la lectura fàcil dels cartells i propaganda o la instal·lació de murals dins els col·legis electorals que expliquin la normativa a seguir.

El regidor Xavier Pla, de Més Tordera, considera que això afavorirà la participació i que es reflectirà en un índex més alt de votants. Segons Pla, aquesta moció permetrà que tots els ciutadans siguin més autònoms i independents als comicis.

Pla eleccions

“Aquestes mesures seran beneficioses per totes les persones amb discapacitat funcional, persones grans, estrangeres i amb un baix nivell d’alfabetització”

El regidor de VOX, Éric Pérez, va demanar que també es tinguessin en compte altres barreres dels habitants, com les arquitectòniques. Tot i això, es va mostrar favorable en assenyalar que era un punt factible i que no necessitava una gran despesa.

Eric eleccions

Marta Paset, d’Esquerra Republicana, es va abstenir en considerar que moltes de les aportacions que va fer el partit republicà no es van acceptar, com ara lluitar contra la llei d’estrangeria o acordar facilitar la regulació administrativa de les persones que estan en una situació irregular.

Paset eleccions

La regidora Toñi García, del PSC, va defensar la inclusió al poble votant favorablement.

Garcia eleccions

Pere Garcia, de Junts per Tordera, apuntava que les tasques d’inclusió s’han de fer en matèria d’eleccions i a la resta del municipi, i que per aquest motiu el vot era a favor.

Pere eleccions

El punt es va acabar aprovant amb 13 vots a favor (Junts, Més Tordera, PSC, En Comú Podem i VOX) i 4 abstencions (ERC).

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES