IniciNoticiesMedi ambientEl torderenc Pol Fernández forma part del descobriment de l’ésser viu amb...

El torderenc Pol Fernández forma part del descobriment de l’ésser viu amb més ADN del planeta

Es tracta d’una falguera de Nova Caledònia investigada pel CSIC, l’Institut Botànic de Barcelona i centres internacionals

El torderenc Pol Fernández ha format part del grup de recerca que darrerament ha descobert l’ésser viu amb més ADN del planeta. Es tracta d’una falguera de Nova Caledònia, que conté 160 gigabases (Gb). Dit d’una altra manera, és la informació que hi cabria en una tauleta tàctil, mentre que la capacitat de l’humà seria equiparable només a la d’un USB. De fet, si es pogués desenrotllar, el genoma ocuparia més de 100 metres de longitud a cada una de les cèl·lules. En declaracions a Ràdio Tordera, Fernández detalla com va ser el procés de la troballa.

Pol falguera

“Vam anar a Nova Caledònia, vam agafar mostres i vam mesurar l’ADN”

De moment, la pròxima investigació consistirà a saber per què la planta té tant d’ADN, ja que en un principi aquest fet no és beneficiós per un ésser viu, atès que ha de gastar massa energia per mantenir-lo. Amb relació a les futures implementacions que pugui tenir el descobriment, el científic destaca que encara no tindrà un impacte directe en l’ésser humà, però que sí que servirà per següents estudis.

Pol futur

Es tracta d’una notícia d’abast internacional i que ha fet la volta al món. Mitjans com The New York Times, la BBC o la revista Science se n’han fet ressò, motiu pel qual el català es mostra il·lusionat. Fernández és membre d’un equip de científics que està liderat per Jaume Pellicer, de l’Institut Botànic de Barcelona. El torderenc pertany a un col·lectiu format també pel Real Jardín Botánico de Madrid, el Kew Gardens, la Universitat Queen Mary de Londres i l’Herbari de Nova Caledònia. Temps enrere, va estudiar Biologia a la Universitat de Barcelona, on va fer el Treball de Fi de Grau (TFG) a Londres. Al màster va estudiar Biodiversitat tropical viatjant per quatre països diferents en dos anys. Ara per ara, es troba fent recerca i estudiant per un doctorat relacionat amb genomes gegants.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES