IniciNoticiesPolíticaEl PSC guanya a Tordera amb el 26% dels vots i la...

El PSC guanya a Tordera amb el 26% dels vots i la participació puja en 5 punts respecte el 2021

El PSC guanya les eleccions a Tordera, per sobre de Junts +, ERC baixa més de 9 punts respecte a fa 3 anys, ciutadans desapareix i aliança catalana apareix per primera vegada al municipi. Pel que fa a la participació, es situa en el 47,77% 5 punts més que el 2021.

Amb el 100% escrutat, el PSC s’imposa a Tordera amb un 26,11% dels vots. La formació encapçalada pe Salvador Illa ha obtingut 1681 vots a Tordera. La presidenta de l’Agrupació Local del PSC, Conxita Rodríguez es mostrava molt satisfeta dels resultats i considera que la ciutadana demana un canvi a la Generalitat.

Balanç PSC 12M

“la ciutadania vol que el govern es preocupi de les persones”

Junts+, la llista de Carles Puigdemont va assolir el 24,57% dels sufragis amb 1582 vots. La candidata torderenca, Judith Toronjo tornarà a ser present en la propera legislatura de la Generalitat com a diputada. Toronjo valora els resultats aconseguits i considera que ara s’obrirà un procés complexa per conformar govern.

Balanç Junts 12M

ERC de Pere Aragonès aconsegueix a Tordera el 15,69% dels sufragis amb 1010 vots, 9 punts per sota de fa 3 anys. El president de l’agrupació local, Alex Gispert admetia els mals resultats tant a Tordera com a Catalunya. Gispert creu que el govern en solitari pot haver desgastat el partit.

Balanç ERC 12M

VOX milloren resultats a Tordera i es mantenen a Catalunya. El VOX es situa com a quarta força política amb el 11,16% i 719 vots. El candidat torderenc de VOX, Eric Perez  ho valorava.

Balanç VOX 12M

La cinquena força va ser el PP amb un 7,75% i 499 vots. Aliança Catalana apareix a Tordera i entra al Parlament. A Tordera va aconseguir 252 vots. El candidat torderenc, Joan Grimal es mostrava satisfet dels resultats a Tordera, però lamentava el fet de no treure representació a la demarcació de Barcelona.

Balanç AC 12M

Comuns Sumar també van baixar respecte fa 4 anys, a Tordera van treure 232 vots un 3,60%, un percentatge que també treia la CUP amb 197 vots. Els candidats maresmencs, Tamara Vergel i Enric Zaldo valoren els resultats, respectivament.

Balanç Comuns i CUP 12M

Ciutadans, que a les eleccions de 2017 van guanyar a Tordera, va desaparèixer al municipi i a Catalunya.

L’emissora local Ràdio Tordera va fer ahir un seguiment exhaustiu de la jornada electoral, amb un seguiment a través del 107.1FM i les xarxes socials dels resultats i incidències. Els tertulians, en el programa electoral de Ràdio Tordera, no descartaven la repetició de les eleccions davant la complexitat de formar govern. Escoltem Victor Martin, Xavier Pla i Toni Lopez.

Balanç analistes

Totes les dades de les eleccions a Tordera es poden consultar a partir d’ avui a www.radiotordera.cat

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES