IniciNoticiesMedi ambientLA QUALITAT ECOLÒGICA DE LA TORDERA EXPERIMENTA UNA LLEU MILLORA L’ANY 2009...

LA QUALITAT ECOLÒGICA DE LA TORDERA EXPERIMENTA UNA LLEU MILLORA L’ANY 2009 RESPECTE L’ANTERIOR.

La conca de la Tordera va millorar sensiblement l’estat ecològic al llarg del 2009 respecte a l’any anterior, segons el varem calculat amb l’índex Ecostrimed, que combina elements biològics i físico-químics. Així, els tres primers punts de la capçalera han passat d’un estat bo a molt bo si bé el riu, quan arriba als voltants de Santa Maria de Palautordera, empitjora lleugerament i passa a ser bo.

Tot i amb això, és una situació millor a la del 2008 que l’estat a Palautordera era moderat. En certs trams l’estat ecològic arriba fins i tot a ser dolent, com ara a la riera de Vallgorguina i els trams de la Tordera que se situen entre la Ferreria, a la Batllòria, i Sant Feliu de Buixalleu.

La Tordera encara presenta una gran majoria de punts marcats amb groc, d’un estat ecològic moderat, ja que la zona central i baixa de la conca estan en mal estat. Aquest hauria de ser l’objectiu a millorar en el futur si es vol aconseguir un bon estat ecològic de la conca, tal com marca la Directiva marc de l’aigua.