IniciNoticiesMedi ambientLA GENERALITAT OBRE UN EXPEDIENT SANCIONADOR A ENDESA PER LA NEVADA.

LA GENERALITAT OBRE UN EXPEDIENT SANCIONADOR A ENDESA PER LA NEVADA.

Economia i Finances ha obert  un expedient sancionador a Endesa per considerar que hi van haver deficiències en la gestió de l’emergència provocada per la nevada del passat 8 de març. Alhora, s’han arxivat els expedients informatius oberts a la resta de companyies elèctriques corresponsables del subministrament a les comarques gironines més afectades pel temporal.

La Generalitat considera que la companyia podria haver fallat en la comunicació d’incidències als ajuntaments i a la direcció general d’Energia i Mines. La instrucció també recull que la gestió de reposició del subministra va ser poc coordinada i que la informació als ajuntaments va ser insuficient i, en determinats casos, nul.la.

Aquesta infracció està tipificada com a greu en la Llei de Garantia i Qualitat del Subministrament Elèctric, i es pot sancionar amb una multa de fins a 6 milions d’euros.

Després d’analitzar les condicions meteorològiques i l’estat de la xarxa, els expedients arriben a la conclusió que la interrupció del subministrament va ser un cas de força major. Per aquest motiu, i també perquè es considera que la seva resposta va ser adequada, s’han arxivat els expedients oberts a la resta de companyies elèctriques locals de les comarques afectades.

Com a conseqüència de la nevada van caure prop de 3.000 suports, van quedar fora de servei 17 línies d’alta tensió i 251 línies de mitja tensió, i es van registrar més de 6.000 avaries a la xarxa de baixa tensió. La interrupció en el subministrament elèctric va afectar prop de mig milió d’abonats.

L’avaria va afectar 363 municipis entre La Selva, Gironès i Alt i Baix Empordà i l’ Alt Maresme.

ÚLTIMES NOTÍCIES