Els treballs per netejar, reparar i pintar les parets, les columnes i la cúpula han durat dos mesos.
Dimecres van acabar els treballs per pintar l’església de de Sant Esteve. Una tasca que ha tardat perquè, segons explica l’encarregat de l’obra, Miquel Solà, algunes de les parets i columnes estaven en molt mal estat i es van haver de repicar.
“hi havia 5 o 6 columnes amb molt mal estat”
Solà explica que el procés ha estat complicat perquè calia que s’assequés tot bé abans de pintar. Per fer-ho s’ ha fet servir un tipus de pintura plàstica porosa i amb hidratació per millorar la qualitat del treball i els anys de vida.
Una de les parts més espectaculars de les obres va ser que s’hi van haver de fer servir fins a tres màquines, es tracta de tres aranyes hidràuliques. Una per poder treballar fins a 14 metres, una altra per arribar als 20 i, per poder accedir a pintar la cúpula, que arriba als 22 metres, es va haver d’anar a buscar la darrera setmana una nova maquina per enlairar-se fins a 28 metres.
Miquel Solà en dóna més detalls.
“hem fet servir tres aranyes hidràuliques”
Les obres van començar el 29 de maig. L’església de Tordera està protegida com a bé cultural d’ interès local i combina diversos estils. La part baixa del campanar és d’estil preromànic, la part mitjana romànica del segle XI, i la part alta és un afegit d’estil gòtic del segle XVI.