IniciNoticiesCulturaUNA GUIA RECULL LES TORRES DE GUAITA I CASTELLS DEL MARESME, ENTRE...

UNA GUIA RECULL LES TORRES DE GUAITA I CASTELLS DEL MARESME, ENTRE ELLES LA TORRE DE CAN TONI JOAN DE TORDERA.

La torre de Can Toni Joan de Tordera i diverses torres de guaita i castells que es van construir al Maresme entre els segles XVI i XVII com a talaies de vigilància i de defensa dels pirates i dels corsaris es recullen ara en una guia que ha editat el Consorci de Promoció Turística. D’aquestes construccions es conserven actualment 55 que es troben repartides al llarg de tota la comarca, des de Montgat fins a Tordera.

Avui dia les torres que encara estan en ús formen part de masies o d’edificis que poc fan pensar en pirates o bandolers, però que, sens dubte, són un vestigi important d’aquella època. L’opuscle editat pel Consorci de Turisme aporta una imatge i informació de cadascuna d’elles per atreure l’interès del possible visitant, potenciant així el turisme cultural. De cada edificació s’explica breument la seva ubicació, si es pot visitar el seu interior o no, les seves característiques i es recomanen altres visites d’interès dins el mateix municipi. En el cas de la torre de Can Toni Joan de Tordera va ser construïda l’any 1557, en època de la vescomtessa Anna II de Cabrera, casada amb Luís Enríquez, duc de Medina de Rioseco. Formava part del sistema defensiu costaner i es comunicava, amb fogueres, amb les torres veïnes de Blanes i Palafolls.

L’actual masia de can Toni Joan és de construcció moderna. L’antiga va ser destruïda durant la guerra civil per un obús llençat des d’un vaixell.

La torre és dins de la propietat privada de la masia i es pot visitar demanant permís als propietaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES