IniciNoticiesSalutLa Corporació de Salut engega una aplicació que permet intercanviar dades entre...

La Corporació de Salut engega una aplicació que permet intercanviar dades entre professionals i usuaris en temps real

Així, com apunta la Corporació, els sanitaris disposen d’una gran quantitat d’informació per desenvolupar una pràctica clínica de màxima qualitat

El servei d’Atenció Domiciliària Integral (ADI) de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i Better Care, companyia biotecnològica, han creat BC Sentinel. Aquest aplicatiu clínic permet el monitoratge i la gestió de pacients a domicili integrant de manera automàtica i a temps real les dades registrades pels dispositius mèdics i el registre de l’administració farmacològica.

La plataforma agrupa dades provinents de diverses fonts: les de la història clínica, les introduïdes pels professionals d’ADI i les que generen els propis usuaris des dels seus domicilis mitjançant una aplicació. Així, com apunta la Corporació, els sanitaris disposen d’una gran quantitat d’informació per desenvolupar una pràctica clínica de màxima qualitat.

A BC Sentinel els usuaris introdueixen periòdicament les seves constants vitals i responen als qüestionaris clínics que els professionals han assignat en funció del seu perfil. Totes les dades generades des dels diferents dispositius (termòmetre, tensiòmetre, saturador i balança) s’introdueixen a través del sistema Bluetooth® a l’APP i queden integrades directament a la història clínica de l’usuari. D’aquesta manera, apunta la Corporació, els usuaris agafen un rol actiu en el seu procés de salut i no són únicament receptors de serveis. A més, el fet que els usuaris utilitzin els seus propis dispositius mòbils i no se’ls hagi de facilitar tauletes o altres dispositius facilita molt la implantació del projecte. Griselda Manzano, cap d’atenció domiciliària integral explica que permet aquest dispositiu.

Salut

“amb les dades, els professionals poden conèixer en temps real l’estat del pacient”

Aquesta iniciativa va començar el novembre del 2022. Des de l’inici, s’han introduït un total de 182 usuaris a la plataforma, dels quals 74 ja han estat monitorats, segons la Corporació. A més, des que es va implantar, ja s’han introduït i integrat a la història clínica un total de 10.310 mesures com són la temperatura o la tensió arterial, entre molts d’altres. Ara bé, com expliquen des de la Corporació, actualment s’està portant a terme un estudi per avaluar quin impacte clínic ha tingut el seguiment que s’ha fet a través de la plataforma.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES