IniciNoticiesEducacióLA DIPUTADA DE CIU, IRENE RIGAU ASSEGURA A TORDERA QUE LA NOVA...

LA DIPUTADA DE CIU, IRENE RIGAU ASSEGURA A TORDERA QUE LA NOVA LLEI D’EDUCACIÓ DONA UNA ESTABILITAT EN L’ENSENYAMENT QUE FINS AVUI NO EXISTIA.

La diputada convergent, Irene Rigau va ser ahir a Tordera per parlar sobre la nova llei d’educació. Rigau, que també és la secretaria de convergència en matèria d’educació, universitats i recerca va explicar la posició del seu grup davant la nova normativa d’ensenyament. La llei que va ser aprovada per el parlament el passat 2009 aposta per un servei d’educació de Catalunya on els centres públics i concertats participin dels criteris d’equitat, excel·lència i corresponsabilitat garantint-los la suficiència econòmica per al seu funcionament, respectant el dret a la lliure elecció de centre dels ciutadans, i el dret a definir el caràcter propi per part de la titularitat de cadascun dels centres educatius, que la mateixa llei defineix per als centres públics. La llei d’educació de Catalunya garanteix també la suficiència financera dels centres concertats i potencia la figura del contracte-programa per aquells centres que participin decididament en la corresponsabilització. La diputada Irene Rigau creu que la nova llei dona una estabilitat en el país, que fins ara no existia en el ram de l’educació.

Per la seva banda, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va destacar el gran recolzament polític de la llei. Garcia també va assegurar que la llei no podrà resoldre algunes problemàtiques que viu el país.

La conferència que anava adreçada especialment al professorat, alumnes i pares d’alumnes d’educació obligatòria es va celebrar al teatre clavé.