IniciNoticiesPolíticaELS TREBALLADORS MUNICIPALS TAMBÉ NOTARAN EL PLA D’AUSTERITAT ANUNCIAT PER RODRÍGUEZ ZAPATERO.

ELS TREBALLADORS MUNICIPALS TAMBÉ NOTARAN EL PLA D’AUSTERITAT ANUNCIAT PER RODRÍGUEZ ZAPATERO.

Els treballadors de l’ajuntament de Tordera també resultaran perjudicats del pla d’austeritat anunciat per el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Zapatero ha explicat com pensa estalviar 15.000 milions d’euros en 2 anys. I ho farà amb retallades socials, que l’oposició ha criticat amb duresa: la rebaixa del sou dels funcionaris un 5% de mitjana a partir del juny d’aquest any i la congelació el 2011; la congelació de les pensions l’any que ve, i la supressió del “xec nadó” de 2.500 euros el 2011. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia assegura que l’ajuntament haurà d’aplicar el pla d’austeritat proposat per el govern central.

L’alcalde també recorda que s’ha anunciat una rebaixa de l’aportació als ajuntaments de 1900 milions d’euros.

La resta de mesures que ha exposat José Luis Rodríguez Zapatero per reduir l’elevat dèficit espanyol són les següents: l’adequació del nombre d’unitats dels envasos de medicaments
per ajustar-los a la durada estàndard dels tractaments; l’ajuda oficial al desenvolupament es reduirà en 600 milions d’euros entre el 2010 i el 2011; es preveu una reducció de més de 6.000 milions d’euros en la inversió pública estatal entre aquest any i el que ve; també es preveu un estalvi addicional de 1.200 milions d’euros per part de les comunitats autònomes i entitats locals, i les sol·licituds per dependència s’hauran de resoldre en sis mesos i se n’eliminarà la retroactivitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES