El CAP Tordera i els centres de la Regió Sanitària Girona ha desplegat la figura dels dietistes nutricionistes als Equips d’Atenció Primària (EAP).
Aquests professionals desenvolupen tasques relacionades amb la prevenció i el tractament de problemes vinculats amb una mala alimentació així com la promoció d’hàbits saludables des d’una vesant comunitària, fent especial èmfasi en la població amb major vulnerabilitat socioeconòmica. Els nutricionistes treballen de forma multidisciplinària amb la resta de professionals de l’EAP. Leonardo Heredia és el director del CAP Tordera.
“fa sessions de formació de l’equip del CAP per contribuir a millorar la dieta dels seus pacients”
A tall d’exemple, a Tordera aquesta setmana s’han començat a organitzar sessions grupals amb infants amb sobrepès i les seves famílies, orientades a transformar els hàbits alimentaris a través de dinàmiques i petits reptes setmanals. Aquesta acció s’ha dissenyat conjuntament amb la professional nutricionista, l’equip de pediatria i els referents de benestar emocional dels centres. També s’està treballant en xerrades sobre l’alimentació durant la lactància, la menopausa i la vellesa, i en sessions i activitats per a joves, entre d’altres. El programa preveu un professional dietista nutricionista per cada 50.000 habitants, de tal manera que totes les necessitats de la regió queden cobertes amb la incorporació de 21 professionals nutricionistes, d’acord amb aquest criteri poblacional.