IniciNoticiesPolíticaL’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA CREU QUE EN TEMPS DE CRISI,...

L’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA CREU QUE EN TEMPS DE CRISI, ARA NO TOCA PARLAR DE LA POSSIBLE CREACIÓ D’ UNA NOVA COMARCA ENTRE EL MARESME I LA SELVA.

El debat de les Vegueries al Parlament català han tornat a posar sobre la taula que pobles de la Selva i l’Alt Maresme formin una nova comarca. L’opinió majoritària, però, és que, en els actuals temps de crisi, “ara no toca parlar-ne”.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, assegura que, tot i la vinculació del seu municipi amb la Selva , ara hi ha altres problemes. També es mostra convençut que, en cas que la llei de Vegueries s’arribés a aprovar pel Parlament català, no ho seria al Congrés dels Diputats.

Pel que fa a la possibilitat d’unificar serveis, molts alcaldes de la zona recorden que en molts camps ja es treballa de manera conjunta i coordinada entre municipis de la Selva i l’Alt Maresme, com en el cas de l’aigua o de la Sanitat.

Joan Carles Garcia recorda que, tot i ser Tordera un municipi “molt gironí”, també ha crescut molt amb ciutadans provinents de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Recordem que la llei reorganitza Catalunya en set vegueries que substituiran les actuals quatre províncies i que són la de Barcelona, Camp de Tarragona, Lleida, Girona, Terres de l’Ebre, Catalunya Central i Alt Pirineu-Aran. D’aquesta manera, es recupera la figura de la vegueria, una demarcació territorial que ja va existir durant l’edat mitjana i que va ser suprimida pel Decret de Nova Planta de 1716.

ÚLTIMES NOTÍCIES