IniciNoticiesTecnologiaGOVERNACIÓ ACTIVA UN NOU CENTRE EMISSOR DE TDT A L’URBANITZACIÓ AGORA PARK...

GOVERNACIÓ ACTIVA UN NOU CENTRE EMISSOR DE TDT A L’URBANITZACIÓ AGORA PARK DE TORDERA.

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques ha activat un nou centre emissor de Televisió Digital Terrestre a les comarques barcelonines en el marc del pla Catalunya Connecta. Concretament, el nou centre emissor s’ha activat a l’urbanització Àgora Parc de Tordera, i dóna cobertura dels serveis disponibles de televisió digital terrestre (TDT), o l’amplia, en el nostre municipi. El director del pla Catalunya Connecta, Anton Soler ha explicat per Ràdio Tordera, l’objectiu d’aquesta actuació.

Per la seva banda, el regidor de tecnologies de l’informació de l’ajuntament de Tordera, Marc Unió assegura que la posada en marxa d’aquest repetidor d’Agora park i el de Rocarrosa, permeten una millor qualitat del senyal de tdt a Tordera. Marc Unió recorda que ara cada veí afectat per la manca de tdt hauria d’orientar l’antena als nous centres emissors.

Respecte a problemes que tinguin alguns ciutadans de Tordera en la recepció correcte del senyal de tdt, una de les possibilitats que es recomana és encarar l’antena cap a Blanes.

D’altra banda, tal com va demanar l’Ajuntament de Tordera, a través de la moció aprovada Ple al mes de desembre, la Generalitat subvencionarà la Televisió Digital Terrestre (TDT) via satèl·lit a les zones de Catalunya sense cobertura terrestre. Les subvencions, d’un import màxim de 200 euros, tindran caràcter retroactiu i cobriran les instal·lacions fetes des del gener del 2010. Seran les empreses instal·ladores les encarregades d’assessorar els usuaris sobre la presentació de la sol·licitud d’ajuda. La petició haurà d’anar acompanyada d’un informe que acrediti les deficiències que justifiquin la solució via satèl·lit, ja que es tracta d’una “solució excepcional”, segons ha informat la Generalitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES