IniciNoticiesMedi ambientLES EMPRESES DE MATERIAL FORESTAL I AGRÍCOLA FAN L’AGOST AMB EL TEMPORAL.

LES EMPRESES DE MATERIAL FORESTAL I AGRÍCOLA FAN L’AGOST AMB EL TEMPORAL.

La neu ja s’ha desfet, però el desglaç de conseqüències del temporal de neu del 8 de març continua i, en alguns casos, els efectes han estat sorprenentment positius. Mentre milers de persones es van quedar sense electricitat a casa durant dies, moltes empreses van patir pèrdues milionàries i gairebé 150.000 hectàrees de boscos es van veure afectades, alguns negocis han vist incrementar les vendes de forma inesperada un mes després del temporal. Aquest és el cas dels negocis dedicats a la distribució de material agrícola i forestal, que estant fent l’agost venent serres mecàniques, generadors i instruments per arreglar els estralls del temporal o protegir-se contra els efectes d’una nevada.

En el cas de Tordera, un exemple és la botiga Agrícola Tordera, la nevada ha suposat un increment del volum de feina, segons ha explicat un dels comercials de l’empresa, Marc Serra. La venda anual de generadors, que habitualment és irrisòria, es va multiplicar per deu en només una setmana. Un altre dels productes estrella són, aquests dies, les serres elèctriques.

Molts particulars n’han comprat per poder netejar les seves parcel·les o recollir llenya i, segons Serra, la màquina que més s’ha venut és la de la gamma més econòmica. ” Una altra de les àrees de negoci que no deixa de treballar és el taller. A l’ empresa torderenca s’ ha hagut de “reciclar” alguns mecànics de maquinària pesada per poder donar resposta a la demanda de reparació d’eines més petites.

ÚLTIMES NOTÍCIES