IniciNoticiesCulturaEL PREMI BOIRA DE TEATRE PREMIA EL TORDERENC ROGER SIMEON.

EL PREMI BOIRA DE TEATRE PREMIA EL TORDERENC ROGER SIMEON.

El torderenc, Roger Simeon s’ha endut el premi Boira de Teatre, amb l’obra “Tu i jo, octubre”. D’aquesta manera l’autor torderenc també debutarà com a dramaturg amb la publicació i representació de l’obra, la millor entre les vuit que s’havien presentat.

El premi es va entregar, a l’Institut del Teatre d’Osona, com a culminació dels actes del Dia Mundial del Teatre.
Roger Simeon, llicenciat en Filosofia i en Periodisme, no és un desconegut a Osona. L’any passat, va guanyar el Premi Frederica Montseny, a Manlleu, amb el relat “El naixement de la Marta”. La novel·la i el conte han estat, de fet, els gèneres que fins ara ha conreat com a escriptor.

Com a dramaturg, però, “Tu i jo, octubre” és la seva primera experiència. Una obra de teatre de text, pur i dur, protagonitzada per dues persones d’edat avançada que es troben i dialoguen. Escoltem Roger Simeon.
El jurat en va valorar la capacitat de reflectir “la situació que es dóna entre els personatges”, a més de l’originalitat i la teatralitat. Simbòlicament, Roger Simeon va rebre un premi que consistia en un lot de llibres i una rosa. El Boira de Teatre també comporta l’edició de l’obra –que sortirà publicada l’any vinent– i la seva posada en escena, en format de lectura dramatitzada o d’escenificació.

ÚLTIMES NOTÍCIES