IniciNoticiesMedi ambientCOMENÇA LA NETEJA DELS BOSCOS A TORDERA. EL CONSISTORI CONFIA QUE RECUPERIN...

COMENÇA LA NETEJA DELS BOSCOS A TORDERA. EL CONSISTORI CONFIA QUE RECUPERIN LA NORMALITAT EN DOS MESOS, ABANS DE L’ESTIU.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia confia que en dos mesos els boscos del terme municipal hagin recuperat la normalitat. La generalitat ha contractat 1000 aturats per netejar durant tres mesos els boscos catalans més afectats pel temporal de neu i vent de desembre i gener. En total, són 108 grups repartits per 30.000 hectàrees boscoses afectades de manera greu o molt greu pel temporal que netejaran les zones apilant la llenya de parcel·les tant públiques com privades. Es tracta d’una mesura per prevenir els incendis forestals del període estiuenc, i alhora s’incentiva l’ocupació, ja que el personal contractat són desocupats que han esgotat la prestació d’atur i que tenen càrregues familiars. L’alcalde, Joan Carles Garcia s’ha felicitat de la mesura de contractar persones aturades, però posa de manifest que això també provoca una despesa extraordinària pels ajuntaments.

La primera quinzena d’abril sortirà la convocatòria perquè els propietaris forestals afectats per la gran nevada de fa tres setmanes puguin acollir-se a les ajudes que atorga la Generalitat per a la neteja dels boscos. El govern assegura que els interessats s’assabentaran de la línia d’ajuts perquè hi contactarà a través del registre de propietaris forestals de què disposa i també perquè s’activarà una campanya publicitària important. Són susceptibles d’acollir-se a la subvenció totes les feines que es pugui acreditar que s’han fet des de la data de la nevada, és a dir, des del passat 8 de març.En cas de dubte, els afectats poden trucar al 012 per informar-se’n.

ÚLTIMES NOTÍCIES