IniciNoticiesMedi ambientL’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA XIFRA EN 70.000 EUROS LES DESPESES...

L’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA XIFRA EN 70.000 EUROS LES DESPESES DEL TEMPORAL DE NEU.

El secretari general d’Interior, Joan Boada, ha anunciat als ajuntaments del Maresme afectats per la nevada la Generalitat ha obert una línia d’ajudes per poder fer front a les despeses extraordinàries que va provocar la gestió del temporal, com les hores extra dels treballadors o la compra de material. A aquesta comarca s’hi destinaran 155.926 euros, que es repartiran set municipis ¿Pineda de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Tordera, Canet de Mar, Palafolls i Sant Cebrià de Vallalta. Boada també s’ha compromès a treballar per millorar el sistema d’avisos durant les emergències o a actualitzar els plans de protecció civil.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia que va ser present a la reunió, va exposar el seu malestar davant el senyor Boada, arran de la situació viscuda a la N-II, quan molts vehicles es van trobar atrapats per la neu. Garcia va explicar que les despeses que el temporal va originar a Tordera pugen a 70.000 euros.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo, ha qualificat la trobada de “molt fructífera” i ha assegurat que cap alcalde de la comarca s’ha queixat dels ajuts de la Generalitat als municipis afectats. Així, ha recordat que els ajuts es destinaran a despeses com “hores extres, maquinària, entrepans, si s’han hagut de contractar generadors etc..

El temporal de neu i vent del passat dia 8 ha passat factura a la comarca del Maresme i en especial a la zona forestal. Un primer informe del Consell Comarcal i la Federació d’Associacions de Defensa Forestal posa preu a les pèrdues i eleva la xifra a prop de 36 milions d’euros. Això significa que el 54,81% de la massa forestal de la comarca ha estat afectada, i un 16% «molt intensament». Els principals problemes que demanen una solució d’urgència corresponen a la neteja i condicionament tant de les franges de protecció perimetral com de la xarxa bàsica de camins de prevenció d’incendis.

ÚLTIMES NOTÍCIES